Slade

Slade

Galéria

Legendárna britská hardrocková skupina v Seredi.

Slade je britská hardrocková skupina. V časoch svojej najväčšej slávy bola táto skupina v Spojenom kráľovstve jednou z komerčne najúspešnejších.

V počte singlov v prvej desiatke britskej hitparády ju prekonali len The Beatles. Medzi zvláštnosti v produkcii tejto skupiny patrí, že názvy skladieb a ich texty sú pravopisne vedome skomolené. Skupina sa začala formovať koncom 60 tych rokov a spolu s predstaviteľmi zlatej éry glam rocku ako boli The Sweet , T. Rex, Suzi Quatro , Smokie , Gary Glitter , či David Bowie dominovala začiatkom 70. rokov 20. storočia v britských hudobných rebríčkoch, kde v rokoch 1971-1974 mala v prvej päťke dvanásť hitov. Z desiatok hitov spomeňme aspoň My Oh My, Coz I Luv You, Far Far Away, Mama Weer All Crazee Now.

Špeciálne miesto v ich diskografii má vianočná skladba „Merry Xmas Everybody“ (z decembra 1973), ktorá patrí dodnes medzi najpopulárnejšie popové songy s vianočnou témou na svete. Kapela bola známa búrlivými pódiovými vystúpeniami a živou komunikáciou s publikom. Teraz prichádza na Slovenskou so svojou show, ktorá ani po mnohých desaťročiach nestratila na svojej razancii

Súčasná zostava:

Mal McNulty - spev, gitary,

Dave Hill - spev, gitary,

John Berry - basová gitara, husle

Don Powell - bicie

Vstupenky:

14 € predpredaj

18€ druhá vlna

22€ v deň koncertu

Vstup do areálu na koncert od 19:30

Dĺžka podujatia: 120 minút
Dátum lokálnej premiéry: 24. jún 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.