In Castle / Goran Bregović

In Castle / Goran Bregović

Galéria

Goran Bregović Wedding and Funeral Band

Zámocký park a Amfiteáter

21.6.2018, 20:00

Projekt IN CASTLE prináša počas letných mesiacov open-air koncerty známych zahraničných i slovenských hudobníkov do nádherného prostredia Zámockého parku a Amfiteátra v Seredi.

Svetovo uznávaný skladateľ a "kráľ balkánskej hudby" Goran Bregović a jeho Wedding and Funeral Band sa vracia na Slovensko v rámci aktuálneho svetového turné pri príležitosti vydania albumu Three Letters From Sarajevo.

"Bregović uviedol na svetovú scénu balkánske dychovky, za čo mu partí veľká vďaka. Jeho nový album Tri listy zo Sarajeva prináša silný humanistický podtext, nech je akokoľvek vyvažovaný obvyklou tanečnou bujarosťou. Srb Bregović ho venoval rodnému mestu Sarajevu. Mestu, ktoré počas vojny v Juhoslávii zažilo krvavé bombardovanie prevažne vlastnými krajanmi.

Bregović dobre vie, čo ľuďom ponúknuť: jeho svojbytná a poslucháčsky ústretová verzia balkánsko-rómskej popmusic dotiahnutá na búrlivo tanečných koncertoch početným Wedding and Funeral Bandom ho preto stále radí medzi vysoko žiadaných hudobníkov," napísal v recenzii na album, zaradený v kategórii world music, český hudobný publicista Jiří Moravčík.

V Zámockom parku i v Amfiteátri sa nachádza približne tisíc miest na voľné sedenie a plocha na státie.

V areáli sa budú nachádzať stánky s občerstvením (nápoje aj jedlo).

Predpredaj:

Prvých 500 vstupeniek 14€

Následne 19€

Dĺžka podujatia: 90 minút
Rok výroby: 2018
Dátum lokálnej premiéry: 21. jún 2018

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.